Nieuws

 • Chinese accumaker voor elektrische auto's investeert in Congolese kobaltmijn
  by NU.nl on 11-04-2021 at 17:32

  Het Chinese Contemporary Amperex Technology Company, beter bekend als CATL, heeft via een dochteronderneming een belang genomen in de Kisanfu koper- en kobaltmijn in de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat laat het bedrijf zondag weten.

 • Total en Chinese partner sluiten miljardendeal voor Afrikaanse oliepijpleiding
  by NU.nl on 11-04-2021 at 13:48

  Total en de China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) hebben zondag een overeenkomst gesloten met Oeganda en Tanzania voor de aanleg van een 1.445 kilometer lange oliepijpleiding die Oegandese olie naar de Tanzaniaanse havenstad Tanga moet vervoeren. Het project heeft een prijskaartje van 3,5 miljard dollar (2,94 miljard euro).

 • Deze bedrijven kregen voor Alibaba een (nog hogere) miljardenboete opgelegd
  by NU.nl on 11-04-2021 at 12:00

  Alibaba van miljardair Jack Ma kreeg zaterdag door de Chinese toezichthouder een miljardenboete opgelegd wegens monopoliepraktijken. Het webwinkelconcern dient omgerekend 2,3 miljard euro te betalen. Dat is weliswaar een duizelingwekkend bedrag, maar daarmee haalt deze geldstraf niet de top tien van hoogste boetes. Deze bedrijven werden veroordeeld tot nog hogere boetes.

 • Koreaanse makers van accupakketten voor elektrische auto's leggen conflict bij
  by NU.nl on 11-04-2021 at 09:06

  LG Energy Solution en SK Innovation, twee grote producenten van batterijcellen en accupakketten voor elektrische auto's, hebben zondag in de Verenigde Staten hun conflict over patenten en handelsgeheimen bijgelegd. Daarmee kunnen plannen voor nieuwe fabrieken en leveringen van onderdelen doorgang vinden.

 • Brussel dringt aan op langere heffingspauze met Verenigde Staten
  by ANP on 10-04-2021 at 17:12

  De Europese Unie heeft de Verenigde Staten gevraagd om miljarden dollars aan importheffingen op elkaars producten voor een half jaar op te schorten. Dat heeft de Eurocommissaris voor Handel Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd tegen het Duitse blad Der Spiegel. Daarmee zou Brussel verder willen gaan dan een vorige maand overeengekomen heffingspauze van vier maanden.

Uw administratie uitbesteden?

Neem direct contact met ons op!

Contact opnemen